Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) a anunţat că solicită retragerea imediată a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind noile măsuri fiscale anuntaţe de către ministrul de Finanţe, în condiţiile în care aceste măsuri induc haos la nivelul întregii economii.

Participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen, pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere înainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite, a anunţat Teodorovici.

Acesta a mai spus că, începând de la 1 ianuarie 2019, va fi impusă o plafonare a preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh. Măsura se va aplica până în 28 februarie 2022, potrivit ministrului.

AmCham a avertizat că aceste măsuri induc haos în economie.

”Considerăm că măsurile propuse, precum şi maniera de adoptare a acestora, sunt lipsite de responsabilitate şi chibzuinţă şi induc un haos generalizat în economia românească, fapt confirmat de primele reacţii pe piaţa de capital, care indică o erodare rapidă a încrederii investitorilor în numai câteva ore de la anunţarea acestui OUG”, se arată în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ordonanţa de urgenţă pe Codul fiscal anunţată de ministrul Finanţelor nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă economia în haos şi a făcut apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză şi să vină cu măsuri sustenabile.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a continuat să scadă, iar minusul indicelui BET a depăşit pragul de 10%. Mai multe bănci şi companii din Energie sunt pe roşu, iar acţiunile Banca Transilvania înregistrau la un moment dat o scădere de peste 14%.

134 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =