Caută
Close this search box.

Anchetă împotriva unui celebru jurnalist al Fox News din Turcia

erdogan

Un procuror turc a deschis vineri o anchetă împotriva unui celebru jurnalist al canalului Fox News Turcia, la mai puţin de două săptămâni după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan l-a admonestat pentru o serie de comentarii privind „Vestele galbene” din Franţa, relatează mai multe ziare locale preluate de AFP.

Fatih Portakal este suspectat „că a incitat deschis la comiterea unei infracţiuni”, după ce s-a întrebat pe 10 decembrie, pe Twitter, dacă turcii ar putea protesta după modelul „Vestelor galbene” franceze, scriu cotidienele Hurriyet şi Milliyet.

„Haideţi să facem o acţiune de protest paşnică împotriva creşterii preţurilor, a creşterilor preţului gazului. Haideţi, să o facem. Am fi capabili să o facem?”, s-a întrebat jurnalistul, care are şase milioane de abonaţi pe Twitter.

„Pentru numele lui Dumnezeu, spuneţi-mi câte persoane ar ieşi?”, a adăugat Fatih Portakal în timpul unui program de ştiri.

El se întreba despre temerile populaţiei turce de a protesta în lumina intervenţiilor dure ale poliţiei împotriva manifestanţilor antiguvernamentali, precum cele din 2013, pentru care Erdogan a fost criticat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri