Andreea Esca (46 de ani), jurnalist de prestigiu și unul din cei mai valoroși przentatori TV din România – dacă nu chiar cel mai valoros – , a vorbit deschis despre România și starea românilor în anul Centenarului.

„Mi se pare că oamenii, acum zece ani, aveau încă multă speranţă, iar acum sunt foarte dezamăgiţi. Acum am impresia că nici cei care erau extrem de optimişti nu mai au dramul acela de optimism. Au tot sperat, au tot sperat. Ca într-o relaţie. Nu poţi să tot speri la infinit şi să nu primeşti nimic în schimb. La un moment dat îţi spui: gata, eu sunt un nebun care îşi imaginează lucruri ce nu se vor întâmpla niciodată. E foarte multă dezamăgire, mult mai mulţi oameni care îşi doresc să plece din ţară, faţă de acum zece ani. Mult mai puţini oameni care îşi doresc să facă aici copii – ceea ce este îngrozitor. Voinţă există, dar e foarte puţină acţiune. Toţi vrem, toţi aşteptăm, suntem supăraţi, dar hai să facem, hai să începem”, a spus Andreea Esca potrivit paginademedia.ro.

Esca a mai susţinut că îi este uneori greu să nu se revolte când vede ce întâmplă în jurul ei.

„Pe mine mă impresionează atunci când mă întâlnesc cu oameni care au plecat din ţară şi se întorc şi-mi spun ‘am dat drumul la televizor şi v-am văzut şi ce bine-mi pare că sunt acolo’. Am reuşit să fiu un punct de stabilitate în haosul ăsta în care oamenii pleacă şi se întorc, în care îşi caută sensul, în care sunt supăraţi, fericiţi. Mă simt bine aşa cumva că reuşesc să ţin ceva constant, la un nivel bun. (…) În momentul în care prezinţi ştiri, nu comentezi. Sunt obligată, şi asta şi fac, să rămân neutră, să explic şi să povestesc ce se întâmplă. Pe de altă parte, sigur că vezi ce este în jurul tău şi câteodată ai o revoltă de îţi vine să urli, dar nu e corect să urli”, a conchis Andreea Esca, în interviul dat pentru sursa citată.
123 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =