Caută
Close this search box.

Aproape două tone de carne şi produse din carne, confiscate de inspectorii ANSVSA în urma controalelor din ultimele două săptămâni

Aproape două tone de carne şi produse din carne au fost confiscate de inspectorii ANSVSA în urma controalelor din ultimele două săptămâni.

„A fost confiscată o cantitate de 1.858 kg de produse alimentare neconforme (carne şi produse din carne), 65 de litri de lapte şi 7 kg de peşte. În urma controalelor realizate în trafic au fost confiscaţi 11 porci vii cu greutatea totala de 1.030 kg şi 4 carcase de porc cu o greutatea de 513 kg. Porcii au fost eutanasiaţi şi carcasele distruse. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare, pentru a fi distruse”, precizează instituţia.

În perioada 5-20 decembrie 2018 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 4.592 de obiective (unităţi de industrie alimentară, pieţe agro-alimentare şi unităţi de vânzare cu amănuntul) şi au realizat 427 de controale în trafic, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratelor de Poliţie judeţene.

Neregulile identificate în timpul controalelor au fost amendate prin aplicarea a 294 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 785.910 de lei şi emiterea a 4 ordonanţe de suspendare şi 3 ordonanţe de interzicere a activităţii”,

Printre deficienţele identificate şi sancţionate, s-au numărat: depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea legislaţiei în vigoare privind ambalarea şi etichetarea produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor; transportul cărnii şi al produselor din carne provenite din zonele de restricţie, ca urmare a evoluţiei pestei porcine africane (PPA); transportul de animale neidentificate, fără documente sanitare veterinare, transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar; personal fără echipament de protecţie.

ANSVSA reaminteşte că este interzisă comercializarea porcilor, cărnii şi produselor din carne provenite din zonele de restricţie, ca urmare a evoluţiei pestei porcine africane (PPA), iar comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor se sancţionează cu amenzi de până la 40.000 de lei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri