Caută
Close this search box.

Atrocităţile soldaţilor sovietici în România, în timpul celui de-al doilea război

atrocităţi

După ieşirea inoportună a Ambasadei Rusiei, atrocităţile Armatei Roşii în România, în timpul celui de-al doilea război mondial, ies la iveală.

Peste 2.000 de români au reacționat la postarea Ambasadei Rusiei, care susținea că soldații sovietici n-au comis atrocități pe teritoriul României. Ei au povestit cum soldații ruși le-au umilit bunicii, cum femeile din satele lor au fost violate și cum li s-au furat animalele.

Între ei, se numără și judecătorul Cristi Danileț, directorul Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, sau redactorul-șef al editurii Humanitas, Radu Gârmacea.

„Stalin și poporul rus / libertate ne-au adus. Bunica mea, Dumnezeu să o ierte, s-a uns cu bălegar ca să nu o violeze soldatul sovietic eliberator”, a povestit unul dintre oamenii revoltați de postarea Ambasadei Rusiei la București.

„Mitul soldatului rus violator si ucigas are partea lui de adevar: Mama mea a ramas orfana dupa ce un soldat rus i-a omorat tatal : rusii ocupasera satul respectiv de langa Falticeni si au scos oamenii la sapat transee, bunicul fiind bolnav rau a fost ascuns de bunica in pivnita , soldatii rusi l-au gasit si unul dintre ei s-a hotarat sa-i curme/omoare suferinta bolii ce-l chinuia cu o lovitura de pat de arma in cap. Bunica a murit la scurt timp facand un infarct (de ”inima rea” se zicea atunci) cand i-a venit carte postala ca baiatul ei de vreo 20 ani murise in prizonierat. Si uite asa, in doar 2 luni de zile, datorita glorioasei armate rosii, mama mea a ramas orfana la 7 ani, crescand in orfelinat la Falticeni pana la 18 ani, alaturi de alte sute de orfani de razboi. Am o prietena in Polonia (Natalia) care mi-a povestit de matusa ei care s-a sinucis, aruncandu-se in fantana casei, dupa ce fusese violata de un pluton de soldati rusi. Astea sunt fapte reale, nu propaganda de 2 ruble – ce faceti voi aici. Oamenii nu va uita!”, a scris un alt român.

„Bunica mea a săpat o gaură în dealul din spatele casei pentru a ascunde alimentele cu care hrănea 11 copii, pentru că ‘bravii soldati sovietici’ intrau peste ei in case și în hambare si furau tot ce găseau, plus alte nenorociri făceau,mai ales cu femeile. Să vă fie rușine că îndrăzniți sa ne luați de proști cu propaganda asta mizerabilă”, a scris o altă persoană.

„Concluzia bunicilor noștri este că voi ați fost niște sălbatici, „ce vă încălțați cu ceasurile” pe care le furați din bojdeucile bunicilor noștri, iar aceiași nemți ocupanți chiar au fost niște domni în comparație cu voi… să-i spuneți asta bunicul căruia i-ați luat singurele două vaci din bătătură în drumul vostru „eliberator”. Ați eliberat de fascism Europa și ați pus în loc comunismul, mare scofală. Stalin al vostru e cel mai mare criminal din Istoria Lumii. Și să-i mai spuneți asta celuilalt bunic al meu ce și-a pierdut tatăl și a trebuit să-și crească singur ceilalți 6 frați mai mici, din cauza Foametei din ’46-’47. Asta în timp ce prietenia româno sovietică a fost similară cu un schimb „reciproc-avantjos”: noi va dădeam cerealele și voi/sovieticii ne luați porumbul. Hai sictir, profitori sălbatici!”, a mai scris un alt român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri