Caută
Close this search box.

Azi se tranşează la CSM tragerea completurilor de cinci de la Înalta Curte

csm

CSM decide miercuri când și cum se organizează noua tragere la sorți a completurilor de cinci magistrați. Este o măsură luată după ce Curtea Constituțională a României a impus intervenția judecătorilor din acest for în procedură.

Secţia pentru Judecători a CSM va dezbate situaţia completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă, după decizia CCR, preşedintele Consiliului, Simona Marcu, precizând că magistraţii vor crea condiţiile astfel încât completurile de 5 să redevină funcţionale.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Secţiei pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), se află punctul 24779/2018, referitor la „efectele feciziei nr. 685 din data de 7 noiembrie 2018 a Curţii Constituţionale a României”.

„Mâine (miercuri -n.r.) la 12.00, vom avea Secţie pentru judecători şi vom da o hotărâre de principiu care să deblocheze activitatea completurilor de 5 judecători. Secţia pentru judecători are, potrivit legii organice, atribuţii referitoare la organizarea şi funcţionarea instanţelor.

Punctual, în problema acestor completuri, vom respecta decizia CCR şi vom crea condiţiile, în limita competenţelor noastre, ca acestea să redevină funcţionale cât mai urgent”, a declarat preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul Simona Marcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri