Caută
Close this search box.

Absurd. Celebrul cântec „Baby It’s Cold Outside”, interzis de radiouri din SUA, în contextul scandalului #MeToo

Baby It's Cold Outside

Celebrul hit din anii 60, „Baby It’s Cold Outside”, este interzis de tot mai multe radiouri din America, de Crăciun, în contextul curentului #MeToo. Frumosul cântec este un dialog muzical între el şi ea. Ea nu vrea să intre la el în casă, el îi spune că e frig afară şi aşa, cred unii acum, se naşte cu fenomenul hărţuirii sexuale.

În foto, Tom Jones hărţuind-o pe Cerys Matthews. În versurile acestui cântec celebru, un bărbat încearcă să convingă o femeie să petreacă o noapte în compania lui, folosind ironic pretextul „că este frig afară”.

Femeia îi răspunde la un moment dat: „Ce se află în acest pahar?”. Or, multe dintre femeile care au acuzat bărbaţi celebri de comiterea unor agresiuni sexuale afirmă că anumite substanţe au fost plasate în paharele lor, fără ca ele să fie la curent cu acest lucru, pentru a le face să devină mai docile.

Într-un alt vers, bărbatul o îndeamnă pe femeie „să nu reziste” – în versul „Baby, don’t hold out”. Aceste schimburi verbale ar putea, potrivit unora, să fie asociate cu violul şi reprezintă o odă adusă agresiunilor sexuale.

Frank Loesser, un textier de pe Broadway, este autorul acestei piese care a câştigat în 1950 premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, fiind inclus pe coloana sonoră a filmului „Neptune’s Daughter”. Cântecul premiat era interpretat de Esther Williams şi Ricardo Montalban.

„Astăzi, înţeleg că atunci când cântecul a fost compus în 1944, ne aflam într-o epocă diferită. Însă citindu-i versurile acum piesa pare foarte manipulatoare şi inacceptabilă”, a declarat Glenn Anderson, un prezentator al postului WDOL din Ohio (care a interzis difuzarea cântecului, n.r.), într-un comunicat.

„Lumea în care trăim astăzi este extrem de sensibilă şi oamenii se supără uşor, dar într-o lume în care mişcarea #MeToo a oferit în sfârşit femeilor vocea pe care ele o merită, acest cântec nu îşi mai are locul”, a continuat el.

La finalul unei consultări a ascultătorilor săi, radioul american a constatat că majoritatea acestora doresc eliminarea piesei menţionate din programul staţiilor de radio.

Însă KOSI, un radio din Colorado care suprimase piesa din program, şi-a schimbat decizia după ce 95% dintre cei peste 15.000 de ascultători ai săi care au participat la un sondaj pe internet au votat în favoarea difuzării cântecului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri