Caută
Close this search box.

BBC: Romii din România seamănă GROAZĂ în Irlanda: „Vă dăm afară din țară”

O anchetă BBC arată cum liderii romi din Belfast, capitala Irlandei de Nord, exploatează și intimidează populația.

Într-o înregistrare secretă a unui serviciu de romi din Belfast, Aurel Nicola, președintele Asociației Române a Comunităților de Romi din Irlanda de Nord, se aude amenințând că va da afară din țară oamenii care discută cu autoritățile, informează BBC News.

Potrivit publicației britanice, o mare parte din discursul său a fost îndreptat către un angajat din domeniul Sănătății și s-a arătat supărat că unii romi din comunitate vorbesc cu autoritățile.

„Voi aduce femeile în fața comunității și ceea ce decideți să le faceți, asta le vom face. Dacă trebuie să-i scoateți din țară cu familiile lor.  Pentru că nu poți trăi cu oameni de genul ăsta, pentru că ei dau tot ce se întâmplă în comunitate. Tot ceea ce face poliția aflu imediat”, se arată în discursul pe care l-ar fi susținut Aurel Nicola.

„Este înspăimântător”

Liderul Partidului Verde, Clare Bailey, a declarat: „ceea ce am auzit, la ce am asistat și impactul pe care îl au asupra indivizilor este brutal, este înspăimântător și îi distruge”, potrivit BBC.

Avocații lui Nicola au declarat pentru televiziunea britanică faptul că al lor client a fost liderul Bisericii penticostale rome și, prin urmare, „exercită un anumit nivel de control în bunăstarea spirituală a comunității”. Ei au adăugat că „a vorbit la o întâlnire bisericească” pe 19 august, care era „un serviciu bisericesc și nu o întâlnire politică”.

Nicola „neagă că oricare dintre aceste chestiuni a fost abordată în cursul predicii sale”, au adăugat avocații săi.

O rețea organizată

Nicolae Nicola, fiul lui Aurel Nicola, ar fi fost implicat în exploatarea comunității de romi, permițându-și să completeze formularele pentru prestații, cum ar fi creditul pentru impozitul pe muncă și creditul pentru impozitul pe copil.

O sursă anonimă spune că Nicolae Nicola le-ar fi comunicat următoarele: „Vă pot aduce beneficii, vă pot oferi beneficii pentru copii, vă pot obține un credit fiscal și trebuie să vă plătiți atât de mult dacă fac asta”, conform BBC.

„Depinde câți copii sunt în familie familie … uneori pentru doi copii sau trei copii ia 300 de lire sterline, poate ajunge la 500 de lire sterline sau 600 de lire sterline – aceștia sunt banii pe care îi pretinde când primește actele”, mai povestește sursa.

Într-o declarație, avocații lui Nicolae Nicola au afirmat că această afirmație este falsă.

„Clientul nostru nu impune nicio taxă pentru asistarea la completarea formularelor de beneficii. Aceste afirmații sunt defăimătoare. Clientul nostru este angajat în asistarea comunității rome nu în exploatarea lor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri