Caută
Close this search box.

Boala cumplită care l-a învins pe unul din marii fotbaliști ai României

A murit, învins de o boală cumplită, unul din cei mai valoroși fotbaliști români ai anilor 70, fost internațional A și căpitan al celebrei echipe UTA, care a eliminat-o pe celebra Feyenoord Rotterdam din Cupa Campionilor Europeni, deținătoarea trofeului. E vorba de Mircea Petescu, cel care a devenit impresar și care l-a dus pe marele Hagi la Real Madrid, fiind și impreasrul lui Gică Popescu la Eindhoven. El a murit duminică, la vârsta de 76 de ani. Fostul căpitan al UTA s-a stins din viaţă într-un azil Belgia, după o luptă grea cu o boală cumplită:  Alzheimer.

Mircea Petescu şi-a petrecut ultimii nouă ani din viaţă într-un azil de bătrâni. El a fost internat acolo după ce soţia sa a murit. Starea fostului mare fotbalist s-a înrăutăţit în ultimele trei zile şi a fost pus pe perfuzii. Marii fotbalişti ai României îl vor conduce pe ultimul drum, alături de oamenii care l-au admirat de-a lungul vieţii.

„Îl vom duce pe ultimul drum. Am vorbit deja cu Gică Popescu, care va vorbi cu Gică Hagi… Acum jumătate de oră am fost chemaţi la azil şi ne-au spus că a decedat. Din ce ne-au spus cei de aici, nu mai putea respira, nu putea înghiţi mâncarea, nu putea să bea apă, iar în urmă cu trei zile a fost pus pe perfuzii. A avut condiţii foarte bune aici. Un azil aici nu se compară cu cele din România. Aici e ca la hotel. Din păcate, a murit printre străini, fără familie, pentru că soţia i-a murit în urmă cu nouă ani. Eu îi mai arătam poze, mă recunoştea, recunoştea întâmplările importante din viaţa sa. Totuşi, dacă ne uitam la un meci într-o seară, a doua zi dimineaţă nu-şi mai amintea”, a declarat George Bănică, fost fotbalist la Dinamo, pentru ProSport.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri