Caută
Close this search box.

Călin Nistor, prim-adjunct la DNA, vrea să devină simplu procuror la Secţia de anchetare a magistraţilor

călin nistor

Mai mulți procurori cu greutate din DNA își doresc să părăsească Direcția Anticorupție pentru a se înscrie în Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului General (PG).

Este vorba în primul rând de prim-adjunctul DNA, Călin Nistor, şi de şeful interimar al Secţiei a I-a de combatere a corupţiei din DNA, Dănuţ Volintiru, care și-au anunțat intenția de a ajunge procurori de execuție în Secția nou-înființată.

Surse politice au confirmat pentru G4Media.ro intenţia Guvernului de a transforma Secția specială pentru investigarea magistraților în direcție, pe modelul DNA. „Cei din actuala Putere au văzut că nu pot pune mâna pe DNA şi au decis să îşi facă DNA-ul lor”, a explicat un magistrat de rang înalt.

Călin Nistor a confirmat informaţia că s-a înscris pentru un post de procuror de execuție în nou înființata Secție specială de investigare a magistraților. „Este opţiunea mea”, a declarat el.

Cei doi procurori, Nistor și Volintiru, au făcut parte din echipa Laurei Codruţa Kovesi, dar relaţiile lor cu fosta şefă a DNA s-au răcit cu mai bine de un an înainte ca aceasta să fie revocată din fruntea structurii anticorupție pe fondul diferenţelor de viziune privind așa-zisele abuzuri din DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri