Caută
Close this search box.

Călin Popescu Tăriceanu se duce în Polonia. Jaroslaw Kaczynski îi va explica de ce a cedat Polonia în faţa Comisiei Europene pe Capitolul Justiţie

călin popescu Tăriceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, va avea o întrevedere privată în Polonia cu Jarosław Kaczyński, un fel de Liviu Dragnea al polonezilor.

Tăriceanu se află în perioada 6-8 decembrie într-o vizită oficială în Polonia, la invitația omologului său, Stanisław Karczewski, mareșalul Senatului Republicii Polone.

Polonia este în conflict cu Comisia Europeană, dar și cu Franța și Germania, din cauza modificării legilor justiției, în special reforma Curții Supreme, considerată abuzivă de Bruxelles.

Comisia Europeană a și declanșat Articolul 7 din Tratatul UE, cel care poate duce la suspendarea dreptului de vot în UE. În urmă cu două săptămâni, Polonia a votat o lege care să anuleze modificările, așa cum a cerut Curtea Europeană de Justiție.

În cadrul vizitei, președintele Senatului va avea întrevederi cu Andrzej Duda, președintele Republicii Polone, Stanisław Karczewski, mareșalul Senatului Republicii Polone, Marek Kuchciński, mareșalul Seimului Republicii Polone (Camera Deputaților), Jacek Czaputowicz, ministrul afacerilor externe și Jerzy Kwieciński, ministrul investițiilor și dezvoltării.

Programul vizitei cuprinde și o deplasare la Gdańsk, municipiu reședință al voievodatului Pomorski (Pomerania), unde președintele Senatului va avea întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale și ai unor companii reper din domeniul transporturilor și energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri