Caută
Close this search box.

Campionul olimpic despre viitoarele campioane europene

El însuși campion olimpic la Sydney, în anul 2000, actualul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, fostul sabrer Mihai Covaliu, a declarat, joi, că naţionala feminină de handbal a României are puterea de a câştiga titlul de campioană europeană în acest an.

“E un obiectiv îndrăzneţ şi trebuie să crezi tot timpul. Eu cred că se poate câştiga Campionatul European. Trebuie să avem un optimism moderat şi doar aşa cu fiecare pas corect poţi ajunge şi în finală. Au demonstrat că sunt o echipă bună practică un handbal de calitate şi au demonstrat că sunt o echipă”, a declarat Covaliu.

După cum am mai anunțat, naţionala de handbal feminin a României a învins miercuri, la Brest, campioana europeană en-titre, Norvegia, scor 31-23 (18-12), în ultimul meci al grupei D preliminare, la CE din Franţa. În urma rezultatului, România, calificată anterior în grupa principală 2, a încheiat grupa preliminară D pe primul loc, cu 6 puncte în clasament.

Clasamentul final al grupei D: 1. România 6 puncte, 2. Germania 4, 3. Norvegia 2, 4. Cehia 0.

România, Germania şi Norvegia s-au calificat în grupa principală 2, iar tricolorele vor continua competiţia cu 4 puncte, Germania cu 2, iar Norvegia fără punct.

Obiectivul echipei României la CE 2018 este clasarea pe unul din locurile 1-6. Tricolorele au o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri