Caută
Close this search box.

Carlos Ghosn a fost arestat din nou pe baza unor noi acuzații

Procurorii japonezi l-au reținut vineri pe fostul șef Nissan, Carlos Ghosn, din cauza unor noi acuzații, distrugându-și aparent speranțele de eliberare timpurie în ultima întorsătură a acestui caz, informează AFP

Cazul magnatului de 64 de ani, care a fost odată venerat, a scandalizat Japonia de când a fost arestat în timp ce cobora din avionul său privat la aeroportul Haneda din Tokyo, pe 19 noiembrie.

Vineri el era pregătit pentru a fi eliberat după ce un tribunal a respins în mod surprinzător cererea procurorilor de a-i prelungi detenția pentru a fi ulterior interogat. Dar, în loc să fie eliberat pe cauțiune, Ghosn a fost arestat pentru suspiciunea unei probleme separate de contravenția financiară, implicând transferul a 1,85 miliarde de yeni (16,6 milioane dolari) în pierderi dintr-un contract de swap din propriul fond de administrare a activelor către Nissan.

„Acuzatul a fost responsabil pentru gestionarea operațiunilor globale ale Nissan și pentru îndeplinirea cu succes a rolului său de CEO de a nu provoca daune companiei Nissan și subsidiarelor sale … dar el a luat măsuri care i-au trădat rolul și au provocat daune financiare Nissan”, a spus procurorii. Potrivit radiodifuzorului public NHK, Ghosn neagă acest ultim set de acuzații.

Omul de afaceri franco-braziliano-libanez a fost deja acuzat în mod oficial de faptul că a sub-raportat veniturile sale cu zeci de milioane de dolari pe parcursul mai multor ani și că se confruntă cu un al doilea lot de acuzații conform cărora acest lucru ar fi durat încă trei ani.

Joi, o instanță a refuzat să-i prelungească detenția asupra celui de-al doilea set de acuzații, iar media a raportat că acuzațiile erau prea similare cu primul set. Dar acest arest nou provoacă procurorii ca în 48 de ore să-i pună întrebări cu privire la noua chestiune. În conformitate cu legea japoneză, aceștia pot aplica apoi o nouă prelungire de 10 zile, plus încă 10 zile, pentru a investiga noile revendicări.

Omul său de încredere, Greg Kelly, care se confruntă cu aceeași acuzație, nu a fost reținut vineri și avocatul său a cerut eliberarea pe cauțiune, conform unei declarații a instanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri