Caută
Close this search box.

Carlos Ghosn: Fostul președinte Nissan, acuzat de abatere financiară

Procurorii japonezi l-au acuzat pe fostul președinte Nissan, Carlos Ghosn, de abateri financiare, raportează mass-media niponă citată de BBC.

Ghosn a fost arestat în noiembrie în urma acuzațiilor pe care le-a raportat asupra salariului său și a folosit activele companiei pentru uz personal. El a fost cel care a condus o alianță dintre Renault, Nissan și Mitsubishi, a negat anterior acuzațiile. Rapoartele mass-media au sugerat că ar putea fi arestat din nou pe o acuzație separată. Aceste acuzații îl rețin pentru încă 20 de zile pentru a fi interogat. Luni, a fost acuzat asupra unei declarații greșite privind raportul anual al concernului Nissan.

Ghosn, în vârstă de 64 de ani, a fost arhitectul alianței Renault-Nissan și l-a adus la bord pe Mitsubishi în 2016. În trecut, a fost salutat ca un erou în Japonia pentru că a salvat Nissan aflat în dificultate.

Nissan și Mitsubishi l-au demis pe Ghosn din postul de președinte după arestarea de luna trecută. Renault a spus atunci că Ghosn va rămâne în funcția de președinte și director executiv, dar a numit un director executiv adjunct temporar pentru a prelua conducerea firmei. În ciuda vânzării mai slabe de vehicule, Renault deține o participație de 43% în Nissan, în timp ce participația Nissan la Renault este de numai 15%. Nissan deține o participație de 34% în Mitsubishi, dar are un control eficient al companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri