Caută
Close this search box.

CCR poate deschide azi uşa spre amnistie şi graţiere

ccr

CCR va decide azi dacă protocoalele de colaborare încheiate între SRI şi Parchetul General au încălcat sau nu Constituţia. Sesizarea a fost semnată de Florin Iordache, unul dintre oamenii fideli lui Dragnea.

Potrivit unor surse politice, juriştii PSD cred că vor avea câştig de cauză şi pe baza deciziei CCR Guvernul ar putea adopta ordonanţa de amnistie şi graţiere, la pachet cu ordonanţa pentru modificarea Codurilor penale.

Surse din conducerea PSD susţin că temuta ordonanţă de urgenţă, care l-ar salva pe Liviu Dragnea de condamnare, nu va conţine cuvintele amnistie şi graţiere, ci e pregătită o variantă care să „repare nedreptăţile din Justiţie“.

Concret, liderii PSD se aşteaptă ca magistraţii CCR să declare protocoalele neconstituţionale, o decizie care ar deschide calea nu doar către amnistie şi graţiere, ci şi pentru revizuirea sentinţelor definitive.

„Liviu Dragnea i-a cerut lui Tudorel Toader să se pregătească pentru decizia CCR. Partidul aşteaptă cu sufletul la gură hotărârea. Dacă e pro-PSD, atunci partidul va decide calea de urmat în şedinţa Consiliului Naţional de duminică.

Iar calea de urmat va fi graţiere, amnistie şi revizuirea sentinţelor considerate ilegale, pe motiv că se bazează pe probe rezultate din cooperarea între SRI şi procurori“, susţin surse din PSD pentru „Adevărul“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri