Caută
Close this search box.

Ce cadou i-a oferit Patriarhul, „în semn de preţuire şi recunoştinţă“, Gabrielei Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a primit vineri de la Patriarhul Daniel o machetă din cristal a catedralei Mânturii Neamului, „ca semn de preţuire şi recunoştinţă pentru tot sprijinul acordat Bisericii”. Numai în acest an, Primăria Capitalei a dat 45 de milioane de lei pentru catedrală, iar Gabriela Firea spune că era firesc ca Municipalitatea să aibă o contribuţie financiară şi nu consideră că este o cheltuială.

Vineri, Patriarhul Daniel i-a oferit Gabrielei Firea o machetă de cristal a Catedralei Naţionale, „ca semn de preţuire şi recunoştinţă pentru tot sprijinul acordat Bisericii până în prezent, în special la organizarea evenimentului sfinţirii catedralei”, scrie Basilica.

„Ajutorul pe care ni l-aţi dat a fost total: din punct de vedere tehnic, logistic, practic pentru sfinţire, dar şi pentru zilele de pelerinaj care au urmat, inclusiv pentru hramul Sfântului Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României”, i-a transmis Patriarhul primarului Capitalei.
Gabriela Firea a spus pentru Radio Trinitas că nu ştia motivul întâlnirii cu Patriarhul Daniel şi că este un eveniment pe care nu îl va uita niciodată.

Ea a subliniat că era firesc ca Primăria Capitalei să aibă o contribuţie financiară, fiind „o investiţie în spiritualitatea poporului român care va dăinui peste veacuri”.

„Nu consider că este o cheltuială. Este de fapt o investiţie în spiritualitatea poporului român, care va dăinui peste veacuri. Este moştenirea pe care noi o lăsăm copiilor, nepoţilor şi strănepoţilor noştri”, a adăugat Gabriela Firea.

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită în 25 noiembrie, deşi lucrările nu au fost finalizate.

Patriarhia Română spunea că până la acel moment pentru Catedrala Mânturii Neamului a fost cheltuită suma de 110 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri