Caută
Close this search box.

Ce școli se închid luni și marți din cauza vremii

Şcolile din judeţul Timiş vor fi închise luni şi marţi, din cauza vremii nefavorabile, anunţă realitateadetimis.net.

Autoritățile au luat această decizie în principal din cauza problemelor cauzate în aceste zile de vreme. Mulți elevi fac naveta, iar pe șosele se circulă în condiții de iarnă. În plus, în multe școli nu a fost căldură în timpul weekendului din cauza avariilor la rețelele de electricitate. 

Timișoara pare un oraș aproape pustiu după ninsorile abundente din ultimele zile. Oamenii se feresc să circule pe străzi, pe jos sau cu mașina, din cauza nămeților și a arborilor care se prăbușesc sub greutatea zăpezii.

Ninsoarea abundentă și vântul în rafale au făcut ca rețelele de electricitate din vestul țării să fie serios afectate, acesta fiind și unul din motivele principale care au dus la închiderea școlilor.
Stratul gros de zăpadă adunat pe fire și copacii căzuți peste ele au creat probleme. În această situație, încă de ieri seară la nivelul E-Distribuție Banat, a fost declarată stare de criză. După ce peste noapte s-a lucrat la remedierea unor avarii importante, astăzi la ora 10.00 situația este următoarea:

– În regiunea Banat sunt nefuncționale 6 linii electrice de înaltă tensiune: L110 kV Lugoj-Făget, L110 kV Iaz-Nădrag, L 110 kV Câlnic-Câlnicel, L110 kV Bocșa-Gătaia, L110 kV Reșița-ICMR (circuit 2), L110 kV Timișoara-Buziaș. Totodată sunt nefuncționale stațiile de transformare 110kV/MT Lugoj, Buziaș, Făget, Nădrag, IURT Lugoj, Satchinez.

– în judeţul Timiș erau nealimentate 62 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 66 de localităţi, printre care: Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Lugoj, Cheveresu Mare, Bethausen, Dumbrava, Făget, Găvojdia, Mașloc, Orțișoara, Recaș.

– în județul Caraș Severin erau nealimentate 35 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 50 de localităţi, printre care Reșița, Băile Herculane, Caransebeș, Oțelu Roșu, Bocșa, Dognecea, Fârliug.

– în judeţul Arad erau nealimentate 23 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 47 de localităţi, printre care Chișineu Criș, Lipova, Ineu, Sebiș, Brazii, Craiva, Gurahonț.

– în județul Hunedoara erau nealimentate 19 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 28 de localităţi, printre care Petroșani, Hațeg, Uricani, Gurasada, Ilia, Zam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri