Caută
Close this search box.

Cifre preliminare ale incendiilor din California: Creanțele de asigurări au atins 9 miliarde de dolari

Creanțele de asigurări din recentele incendii devastatoare din California, care au ucis cel puțin 89 de persoane și au distrus 19 000 de case și afaceri, au atins cel puțin 9 miliarde de dolari, a declarat miercuri comisarul de asigurări al statului citat de AFP.

„Incendiile devastatoare din 2018 au fost cele mai periculoase și mai costisitoare din istoria Californiei”, a declarat comisarul american de asigurări Dave Jones. „Decesele tragice … și pierderile echivalate la peste 9 miliarde de dolari până în prezent sunt cifre șocante – în spatele numărului de pierderi asigurate sunt mii de oameni care au fost traumatizați de pierderi impetuoase”. El a spus că cifrele eliberate în legătură cu cele trei incendii – Camp Fire, Woolsey și Hill Fire – sunt preliminare. Autoritățile de stat și federale au anunțat marți că au nevoie de cel puțin 3 miliarde de dolari pentru a elimina resturile de la incendii.

Cele mai multe plăți de asigurări – aproximativ 7 miliarde de dolari – se referă la Camp Fire din California de Nord, care a șters orașul Paradise și a ucis 86 de persoane, făcându-l cel mai mortal foc în istoria recentă din California. Trei alte persoane au murit în incendiul Woolsey, care a distrus sute de case și afaceri din California de Sud, inclusiv casele mai multor celebrități din Malibu. Al treilea foc, Hill Fire, de asemenea în California de Sud, a ars mii de hectare în Valea Santa Rosa. Creanțele de asigurare pentru aceste incendii sunt estimate să ajungă la 2 miliarde de dolari.

Nancy Kincaid, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Asigurări din California, a declarat că pretențiile ar putea depăși foarte ușor cele 10,4 miliarde de dolari plătite anul trecut în urma unor incendii mortale ce au devastat statul. „Acestea sunt primele cifre pe care le-am înregistrat până acum … și este posibil ca înregistrările record din ultimul an să fie doborâte”, a declarat ea pentru AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri