Caută
Close this search box.

Colaborare militară Rusia-Venezuela: Moscova a trimis două bombardiere spre Caracas

Două bombardiere strategice ruse cu rază lungă de acțiune au aterizat în Venezuela luni în cadrul unor exerciții de forță aeriană menite să consolideze apărarea țării sud-americane, informează AFP.

Generalul Vladimir Padrino, ministrul venezuelean al apărării, a salutat aproximativ 100 de piloți ruși și alte persoane după ce cele două TU-160 și alte două aeronave au aterizat pe aeroportul internațional din Caracas. Padrino a declarat că detașarea a arătat că „ne pregătim să apăram Venezuela până la ultimul centimetru dacă este necesar”. „Avem de-a face cu prietenii noștri, pentru că avem prieteni în lume care apără relații echilibrate, respectate”, a spus el.

Comandantul aeronavelor ruse cu rază lungă de acțiune, generalul Serghei Ivanovici Kobulash, a declarat că exercițiile vor oferi „un schimb profund de experiență între piloți și personalul tehnic” din ambele țări.

Colaborare fructuoasă

Detașarea urmează unei vizite la Moscova, de săptămâna trecută, a președintelui Nicolas Maduro, în timpul căreia a purtat discuții cu președintele rus Vladimir Putin, care și-a exprimat sprijinul pentru guvernul socialist de la putere.

Maduro adesea acuză Statele Unite de complot împotriva guvernului său, care a supravegheat plonjarea unui petro-stat bogat spre o criză economică gravă.

Pe lângă cele două bombardiere, detașarea a inclus un avion de transport An-124 și un avion de pasageri Il-62, potrivit unui anunț de la Moscova. Padrino a menționat că avioanele ruse au vizitat înainte în 2013, dar a declarat că detașarea lor actuală face parte dintr-o „experiență nouă”. El a spus că vor fi organizate exerciții pentru a „ridica nivelul de interoperabilitate al sistemelor de apărare aerospațială” din ambele țări. Nu a fost clar cât va dura detașarea Rusiei, iar Padrino nu a oferit detalii despre exercițiile planificate. În ultimii ani, Venezuela a cumpărat echipament militar din Rusia de milioane de dolari, a spus el.

Venezuela a achiziționat până acum 24 de avioane de luptă ruse Sukhoi-30 și a semnat un acord pentru achiziționarea a 53 de elicoptere de război MI-24 și 100 000 de puști Kalashnikov în 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri