Caută
Close this search box.

Concert extraordinar – aniversar : 150 de ani de existenta a Filarmonicii Romane din Bucuresti

150 de ani de existenta a institutiei Filarmonicii si a impunatoarei cladiri a Ateneului Roman din centrul Bucurestiului este cu adevarat un moment de celebrare!

Cu aceasta ocazie, puterea si experienta dirijorala a Maestrului Horia Andreescu, alaturi de Orchestra Filarmonicii George Enescu, se va intalni in doua partituri mult iubite si audiate de public, compuse in aceeasi tonalitate minora (do minor) dar cu o energie majora : Simfonia a V-a, opus 67 de L.van Beethoven si Concertul nr.2, pentru pian si orchestra, opus 67 de Serghei Rachmaninov.

Solista serii este tanara pianista SONIA BUNIATISHVILI, nascuta in Georgia si care la doar 6 ani a concertat cu Tbilisi Chamber Orchestra iar de la 10 ani cariera internationala a luat amploare, alaturi de mari orchestre ale lumii.

Concertul va fi deschis cu o partitura in prima auditie absoluta scrisa de compozitorul profesor universitrar doctor DAN DEDIU care a primit aceasta onoare de a crea pentru evenimentul-aniversar o lucrare muzicala. Astfel, publicul meloman va fi martor al descoperirii poemului simfonic Destinal in ziua de duminica, 15 decembrie 2018.

Pentru cei care nu au reusit sa cumpere bilete pentru concertul de la ora 19,00, dupa o traditie importata de la mari sali de concerte ale lumii, la repetitia generala din dimineata zilei de duminica, ora 10,00, publicul meloman, elevi si studenti ai scolilor de muzica vor avea acces in Ateneul Roman pentru o avantpremiera a unei seri magice si a unei pagini din istoria Filarmonicii „George Enescu”. Uram si noi pestigioasei institutii  „La cat mai multi ani rasplatiti cu ropote de aplauze !”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri