Caută
Close this search box.

Consiliul Concurenţei îl învaţă pe Liviu Dragnea cum se pune problema cu băncile

consiliul concurenţei

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că, pe lângă o investigaţie deschisă de un an, în paralel, instituţia a făcut o serie de recomandări pentru a creşte concurenţa între bănci, fapt care să ducă la scăderea dobânzilor şi a comisioanelor percepute de bănci.

„Băncile din România, dintr-un motiv sau altul, dau mai puţine credite decât dau în alte ţări şi aici trebuie să căutăm soluţii să facem mai atractivă creditarea în România. Băncile vor să facă profit, deci, dacă pot să dea credit, o să dea credite.

O concurenţă mai mare pe piaţa băncilor nu are cum să strice, deci, dacă introducem, dacă dăm drumul companiilor de tehnologie în piaţă, asta va ajuta.

Dacă ajutăm băncile sau modele mai ieftine de bănci, avem semnătura electronică, mai multe operaţiuni să se facă electronic, mai ieftin şi asta o să ajute şi, dacă uşurăm mutarea clientului – să facem mai simplu pentru un client să se mute de la o bancă la alta.

Fie că e o persoană fizică, fie ca e o firmă mică, să-i facem să se mute de la o bancă la alta, asta iar va pune o presiune pe bănci să-şi reducă costurile”, a spus Bogdan Chiriţoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri