Caută
Close this search box.

Consiliul European prelungeste sancţiunile contra Rusiei cu încă jumătate de an

consiliul european

Liderii de stat şi de guvern din ţările UE, reuniţi la Bruxelles, la Consiliul European de iarnă, au aprobat prelungirea cu încă şase luni a sancţiunilor impuse Rusiei după anexarea Crimeei în 2014.

Decizia nu este surprinzătoare, pentru că sancțiunile au fost prelungite din șase în șase luni, încă din iulie 2014. Decizia „a fost luată în unanimitate, dată fiind lipsa progreselor în implementarea acordurilor de la Minsk”, după cum a explicat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

„Dată fiind tensiunea de după incidentele din Marea Azov, prelungirea sancţiunilor va trece destul de uşor”, a prezis un diplomat european. În fapt, decizia a fost luată în câteva minute, după o lungă dezbatere privind proiectul de buget al UE pentru perioada 2021-2027, notează AFP.

Sancţiunile vizează sectoarele financiar, energetic şi al apărării, iar UE condiţionează ridicarea lor de aplicarea completă a acordurilor de la Minsk, inclusiv retragerea armamentului greu şi respectarea încetării focului în estul separatist al Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri