Caută
Close this search box.

Coreea de Nord despre noua rezoluție ONU: Este o GRAVĂ provocare

Cea mai recentă rezoluţie a ONU, în care Coreea de Nord este pusă la zid pentru încălcarea drepturilor omului, a fost receptată cu indignare de către administrația de la Phenian care califică textul rezoluţiei drept „gravă provocare” susceptibilă să submineze eforturile de pace din peninsula coreeană, informează AFP, citat de Agerpres.

Săptămâna trecută, Adunarea Generală a ONU a denunţat „încălcările sistematice, generalizate şi flagrante ale drepturilor omului (care au loc) de o lungă perioadă” în Coreea de Nord.

Coreea de Nord şi-a exprimat marţi indignarea în legătură cu această ultimă rezoluţie a ONU care o condamnă pentru încălcarea drepturilor omului, calificând textul rezoluţiei drept „gravă provocare” susceptibilă să submineze eforturile de pace din peninsula coreeană, informează AFP.

Izolată și dominată timp de trei generaţii de dinastia Kim, Coreea de Nord este acuzată de abuzuri sistematice, inclusiv de tortură, violuri şi execuţii extrajudiciare. ONU adoptă acest tip de rezoluţii de 14 ani, în timp ce Coreea de Nord dezminte categoric abuzurile în domeniul drepturilor omului, acuzând ONU că vrea să defăimeze regimul de la Phenian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri