Caută
Close this search box.

Corina Crețu: Vor exista țări care vor pierde fonduri europene

Corina Cretu

Comisarul european Corina Crețu își face bilanțul pentru acest an. Menționează și „răutăți și atacuri”, în condițiile în care a avut dispute cu oficiali români, dar vorbește și de „satisfacții profesionale mai mari ca oricând”. Ea avertizează, pe de altă parte, că vor fi și țări care vor pierde fonduri europene.

În ciuda unor răutăți și atacuri, închei acest an cu satisfacții profesionale mai mari ca oricând.

Consider că am facut maximum posibil, împreună cu echipa mea din Cabinet și serviciile din subordinea mea, DG Regio, să ajutăm Statele Membre, implicit și România, să folosească la maximum banii europeni nerambursabili, pentru proiecte de succes, care îmbunătățesc viața oamenilor”, a scris Corina Crețu pe Facebook.

Am reușit să găsim indicatori de alocare a fondurilor politicii de coeziune prin care să nu lăsăm nici o regiune în urmă, iar peste 80% din aceast buget ar urma să sprijine regiunile cu cele mai mari nevoi. Astfel, dacă Parlamentul European și Consiliul vor vota formula propusă de Comisie, țări ca România, Bulgaria, Grecia, Italia și Spania vor avea alocări semnificativ mai mari față de perioada 2014-2020.

Dar banii nu sunt totul! Proiectele de calitate, capacitatea administrativă, colaborarea între instituțiile din fiecare țară, reducerea birocrației, coordonarea, voința politică – toate acestea sunt esențiale. Din păcate, vor exista țări care vor pierde fonduri la final de an, dar situația exactă o vom cunoaște abia la finalul lunii ianuarie”, a mai scris comisarul european.

Unul dintre oficialii români cu care Corina Crețu a avut divergențe în acest an este Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă. Cei doi au avut declarații contradictorii în privința autostrăzilor și spitalelor regionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri