Din păcate pentru numeroșii și credincioșii săi fani, Dinamo, așa cum am mai anunțat, a fost spulberată de Viitorul lui Hagi cu 4-1 în etapa cu numărul 17 a Ligii 1 Betano. Golurile au fost marcate de Drăguş (4′), Ianis Hagi (37′, 90′) şi Achim (77) pentru gazde, respectiv Montini (13′) pentru oaspeți, dar Viitorul a mai ratat un penalty, iar scorul putea fi cel puțin 5-1. Nu putem să nu îl felicităm pe Gică Hagi, pe fiul acestuia care pare să devină noua stea a fotbalului românesc, precum și întreaga echipă de la Malul Mării .

Revenind la Dinamo, înaintea partidei, fostul președinte al clubului, Constantin Anghelache, nu a avut cuvinte de laudă pentru formația din Ștefan cel Mare, ba chiar a făcut o declarație care nu este în ”stilul” său, ponderat și atent, declarație în care l-a înțepat discret dar dur pe antrenorul ”câinilor roșii”:

„Eu l-am scris RedMIC în telefon, am greşit litera. Am pus m în loc de n.” a declarat Constantin Anghelache pentru ProSport Live.

După 17 etape, roș-albii sunt la distanță de 6 puncte de ultimul loc de play-off (6), ocupat de Sepsi Sfântu Gheorghe, o recentă prim-divizionară.

Constantin Anghelache este un reputat economist și statistician,  profesor universitar doctor și  conducător de doctorat, precum și autor a sute de lucrări de specialitate, publicate în mai multe limbi și auditate la nivelul unor universități de prestigiu din SUA, Anglia, Franța ș.a. De asemenea, Constantin Anghelache a condus mai multe echipe de fotbal, pe unele le-a promovat în ligile superioare, iar cu Rapid a câștigat titlul național, Cupa și Supercupa României în perioada ”Lucescu”, 1999-2000. Tot el a scris numeroase cărți de fotbal, inclusiv două volume, singurele de acest fel, despre istoria întregă și reală a lui Dinamo, numai al doilea volum, ”Dinamo prin tunelul timpului” (Editura Economică, Colecția Divertis, 2016), având aproape 600 de pagini.

Ironia lui Anghelache nu poate fi decât una formulată cu multă amărăciune de către un om care l-a sprijinit enorm pe Mircea Rednic, atât în perioada în care acesta venise, ca jucător, de la Corvinul Hunedoara la Dinamo, cât și atunci când a jucat la Rapid, pe final de carieră, iar Constantin Anghelache era conducător în Giulești

Același Anghelache este singurul președinte de la Dinamo care a scris o carte despre istoria echipei și care – spre deosebire de întreaga pleiadă de dinamoviști ”peste noapte”, gen Stanciu, D.Gheorghe, Mutu și mulți alții – a rămas alături de echipă și a mers la toate meciurile acesteia chiar și după ce nu a mai ocupat funcția de conducere. (foto GSP)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here