Caută
Close this search box.

Cum și-a luat George Bush Jr. adio de la tatăl său. Discurs emoționant

Emoționat până la lacrimi, George W. Bush i-a adus un omagiu tatălui său decedat, fostul președinte George Bush Senior, la funeraliile de stat care au avut loc la catedrala națională din Washington.

Toți foștii președinți americani în viață, precum și actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, au participat la ceremonia religioasă.

La funeraliile de la catedrala naţională au participat preşedintele Donald Trump, dar şi predecesorii acestuia – Barack Obama, Bill Clinton și Jimmy Carter.

Printre demnitarii străini prezenţi s-au numărat cancelarul german Angela Merkel, prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice şi regele Abdullah al II-lea al Iordaniei. Dar şi John Major, premierul britanic din timpul mandatului lui Bush Senior.

George Walker Bush, şi el fost şef de stat, i-a adus un emoţionant omagiu celui care a fost tatăl lui şi al 41-lea preşedinte al Statelor Unite.

George Bush Jr. “L-am auzit odată spunând: “ar trebui să murim tineri, cât mai târziu cu putință.Tatăl meu știa cum e să mori de tânăr pentru că a fost aproape de sfârșit, de două ori. Când era adolescent, o infecție cu stafilococ aproape că i-a luat viața. După câțiva ani, era singur în Pacific, pe o plută de salvare, rugându-se să fie salvat de camarazii lui înainte să-l găsească inamicul. Dumnezeu i-a auzit rugăciunile. L-a întors de pe ultimul drum pentri că avea alte planuri cu el.

Vocea i-a fost gâtuită de lacrimi, la finalul necrologului…

George Bush Jr. “Un om mare și nobil. Cel mai bun tată pe care un fiu sau fiică l-ar putea avea.
Și în jalea noastră să zâmbim un pic pentru că știm că tatăl nostru o îmbrățișează pe Robin (n.r.: fiica decedată în 1953) și o ține din nou de mână pe mama.”

La începutul ceremoniei religioase, nepoatele fostului şef de stat, Lauren Bush şi Ashley Walker Bush au citit pasaje din Cartea sfânta.

Jenna Bush: “Vă voi dărui apa ca un dar din izvorul apei dătătoare de viață. Cuceritorii vor moșteni aceste lucruri iar eu voi fi Dumnezeul lor.”

După slujbă, sicriul cu trupul lui George Bush Senior a fost transportat, cu avionul, în Texas. Joi are loc o nouă ceremonie de adio, iar fostul preşedinte va fi înmormântat la Biblioteca prezidenţială, unde îşi va dormis somnul de veci alături de soţia sa, Barbara, care s-a stins în aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri