Caută
Close this search box.

Cum va funcţiona fondul de investiţii pentru administraţia locală

fondul de investiţii

Cele 10 miliarde de euro care vor fi alocate pentru fondul de investiții pentru finanțarea proiectelor inițiate de administrațiile locale vor fi administrate în comun de către MFP și Comisia Națională de Prognoză.

”Este o conlucrare între Ministerul de Finanțe și Comisia Națională de Prognoză. Noi avem la MFP comisia de autorizare a împrumuturilor locale, cei de la CNP stabilesc prioritățile pentru care se pot finanța astfel de proiecte, deci este un mecanism comun”, a declarat Teodorovici.

Întrebat de ce acest fond nu va fi administrat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Teodorovici a motivat că MDR se ocupă deja de fonduri europene și de PNDI. ”Ministerul Dezvoltării are programe în derulare. Nu strică să variem, să creăm mai multe mecanisme, să existe un fel de concurență în sensul bun”, a comentat ministrul de Finanțe.

Teodorovici a precizat că cele 10 miliarde de euro nu vor fi prevăzute doar pentru anul viitor, urmând să fie prevăzute credite de angajament pentru mai mulți ani. ”Mecanismul va fi prezentat mai târziu pentru a se înțelege foarte clar care este scopul, de unde vin banii, pe ce perioadă”, a conchis Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri