Caută
Close this search box.

Dacian Cioloş face apel la formarea unei opoziţii unite

dacian cioloş

Fostul premier Dacian Cioloș a făcut apel la toate forțele politice din opoziție să lase la o parte disensiunile și să lucreze împreună la proiecte politice alternative, ”înainte de a vorbi despre coaliții și despre o unire generică a Opoziției”.

Devine tot mai clar că nu mai putem aștepta niciun lucru bun de la majoritatea PSD-ALDE.

Nu mai e suficient să stăm doar de pază la asalturile Guvernului asupra justiției, a economiei.

Este nevoie de un proiect care să pună forțele politice din Opoziție la lucru împreună, pentru că PSD a confiscat total instrumentele instituționale și nu are nicio dorință să guverneze transparent și în interesul cetățenilor. Am avut o nouă dovadă a orbirii care a cuprins acest partid, incapabil să revină la o conduită etică și onestă în raport cu România.

Situația în care ne aflăm arată clar că nu ne mai putem ascunde în spatele unor probleme politice care ne-au făcut să ne uităm doar în curtea noastră. PLUS se va adresa tuturor forțelor politice care au posibilitatea și dorința de a lucra la proiecte politice alternative. Înainte de a vorbi de coaliții și despre o unire generică a Opoziției, am putea încerca să aflăm care sunt prioritățile politice pe care le resimte fiecare dintre noi, pentru a depăși orice disensiune și pentru a construi o opoziție unită la PSD și la partenerul său, ALDE.

Atrag atenția că suntem datori societății civile din România, care a dat dovadă de un comportament impecabil în ultimii doi ani. Le suntem datori cetățenilor României cu o soluție pentru a redresa situația socio-economică, dar și pentru a spune clar cum vrem să lucrăm împreună să redresăm instituțional Statul, Administrația, Justiția. Le datorăm românilor un comportament politic responsabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri