Caută
Close this search box.

Dan Barna: Moțiunea este foarte oportună. După delirul de duminică al domnului Dragnea, toată lumea a înțeles că orice zi în plus cu acest guven înseamnă depărtarea de UE

dan barna

Președintele USR, Dan Barna, a declarat că o schimbare a guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură ar fi oportună chiar și în condițiile în care vom prelua președinția Consiliului UE, acesta considerând că România are doar un rol decorativ în această calitate la nivel european. 

„Moțiunea este foarte oportună. După delirul de duminică al domnului Dragnea, toată lumea a înțeles că orice zi în plus cu acest guven înseamnă depărtarea de UE. Nu avem ce rezultate pozitive să așteptăm de la aceste marionete. Este o moțiune necesară pentru supraviețuirea noastră ca stat european. Pașii următori pot fi făcuți repede. Nu se blochează nimic. Oricum suntem decorativi la preluarea acestei președinții, în realitate, toate activitățile fiind organizate de secretariatul Consiliului UE”, ne-a explicat Barna.

Negocierile continuă

Liderul USR a mai declarat pentru DC News că este greu să facă un pronostic pentru votul care se va da joi în parlament pentru moțiunea de cenzură a opoziției, în condițiile în care se poartă încă discuții cu parlamentarii PSD-ALDE.

„Lucrurile sunt foarte fluide. Suntem în discuții în continuare cu parlamentarii puterii și suntem deschiși la orice variantă care ar duce la schimbarea acestui guvern care face rău României”, a adăugat președintele USR.

Moțiunea de cenzură depusă de PNL și intitulata „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României”  va fi dezbătută și votată joi în plenul parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri