Caută
Close this search box.

Darius Vâlcov spune că băncile nu vor pleca din România, cum nu pleacă de la măcelărie câinele

Darius Vâlcov

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a declarat că nu există riscul ca băncile să plece din România din cauza măsurilor fiscale anunţate de Guvern, afirmând că oricum creditarea este acum blocată în România.

„Creditarea e oricum blocată în România. Este măsura aplicată de la 1 ianuarie de către BNR, care a considerat că e bine să crească dobânda de politică monetară şi să scadă gradul de creditare la populaţie. De aceea, a fost nevoie ca Guvernul să vină cu programul „Investeşte în tine”.

Numai în momentul când va exista cerere, oferta nu trebuie să vină de la actorii care sunt în piaţă. E exclus (să plece băncile din România – n.r.). Nu o să vedeţi niciodată un câine plecând de la măcelărie. Aşa este şi în sistemul bancar, şi în altele”, a declarat Darius Vâlcov.

Guvernul a anunţat introducerea unei aşa-zise taxe pe lăcomie, aplicabilă băncilor, în funcţie de evoluţia ROBOR, precum şi a unui pachet de măsuri pentru companiile din Energie: o contribuţie de 3% din cifra de afaceri, plafonarea preţului gazelor naturale, controlul preţurilor pe piaţa de electricitate. Întreg mediul de afaceri a reacţionat negativ la anunţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri