Caută
Close this search box.

Der Spiegel: Liviu Dragnea, stăpânul din umbră al României

liviu dragnea

Der Spiegel face o radiografie dură a României înainte de preluarea președinției UE. Conform publicaţiei germane, Dragnea e ”stăpânul din umbră care întoarce statul de drept cu 30 de ani în urmă”, iar Klaus Iohannis e ”regele fără țară”.

”România se află în mijlocul unei crize de stat și Bucureștiul preia începând cu ianuarie președenția rotativă a UE, în timp ce mai mulți politicieni condamnați pentru corupție plănuiesc să-și legifereze propria grațiere”, scrie Der Spiegel, într-o radiografie extremă de dură a țării noastre.

Publicația germană îl descrie pe Liviu Dragnea drept ”stăpânul din umbră al României”, care ”întoarce statul de drept cu 30 de ani înapoi, la momentul căderii lui Nicolae Ceaușescu”, în timp ce Iohannis e descris, prin ochii diplomaților străini din București, ca ”un rege fără țară”, căruia îi lipsesc ”susținerea clasei politice și curajul să blocheze guvernul”.

”Președintele Klaus Iohannis pare lipsit de putere în fața lui Liviu Dragnea, stăpânul din umbră al țării”, scrie săptămânalul german.

Articolul amintește de faptul că Tăriceanu este subiectul unei anchete penale pentru luare de mită, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, e condamnat definitiv pentru manipularea referendumului din anul 2012, iar premierul Viorica Dăncilă e cunoscută pe scena diplomatică pentru gafele ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri