Caută
Close this search box.

Die Welt avertizează asupra problemelor pe care le va avea UE cu Dăncilă-n frunte

die welt

România se află într-o criză politică de durată, relaţia sa cu UE este încordată. În ianuarie ţara preia pentru prima oară preşedinţia Consiliului UE, tocmai cu puţin înaintea Brexit-ului şi a alegerilor europene.

În după-amiaza ploioasă de la Bruxelles urma ca evenimentele să se desfăşoare într-o atmosferă politicoasă şi conformă ordinii de zi, relatează Die Welt. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a întâmpinat-o în clădirea Berlaymont, inima Comisiei UE, pe şefa guvernului român Viorica Dăncilă, sărutându-i mâna. „Mă bucur să mă aflu aici”, spune Dăncilă, zâmbind. În acelaşi timp, în culise se percepe rumoare.

În ianuarie, România preia pentru şase luni preşedinţia statelor UE. Pe ordinea de zi de află Brexit-ul, noul buget al UE, alegerile europene, soluţionarea problemei migraţiei – toate subiecte de importanţă majoră. Dar cum să funcţioneze toate acestea?

Abia în urmă cu şase săptămâni au fost schimbaţi prin procedură de urgenţă şase miniştri români. Guvernul social-democraţilor postcomunişti şi al liberalilor şi-a pierdut în urmă cu câteva zile majoritatea din Camera Deputaţilor, aminteşte Die Welt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri