Caută
Close this search box.

Doi jurnalişti îi cer lui Klaus Iohannis să oprească OUG. “Călare pe Guvern şi stat în stradă!”

Klaus Iohannis

Jurnaliştii Mircea Marian şi Dan Tăpălagă sunt convinşi că Liviu Dragnea şi PSD vor forţa adoptarea unei ordonanţe de amnistie şi graţiere. Ei îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să meargă la toate şedinţele de Guvern din perioada următoare pentru a bloca o astfel de măsură.

„Ordonanţele pe justiţie ar putea fi blocate doar dacă toată tabăra anti-PSD – de la Iohannis la toate partidele parlamentare şi ong-urile active pe zona de drepturi şi libertăţi – vor anunţa o acţiune comună, dură, fără precedent.

De la ameninţarea cu boicotarea Legislativului pe perioada deţinerii preşedinţiei UE, la refuzul de a semna orice act care vine de la regimul Dragnea. Plus, Iohannis, călare peste Guvern şi stat în stradă, cot la cot cu lumea.

Moţiunea de cenzură e moartă din faşă, după părerea mea. E un gest formal, din care Dragnea va ieşi uşor. Doar o ameninţare brutală, atipică şi foarte concretă îi poate – eventual – speria”, scrie Mircea Marian pe Facebook.

Jurnalistul Dan Tăpălagă are o opinie similară, solicitându-i şi el lui Iohannis „să meargă la fiecare şedinţă de guvern”.

„Depinde de noi toţi cum vom trata cinismul extrem al liderului PSD. După ce a încercat aproape doi ani să promoveze amnistia şi graţierea pe furiş, Dragnea a decis în sfârşit să sfideze o ţară întreagă, anunţând-o prin gura partidului că da, asta vrea, să scape toţi.

N-a spus-o direct, desigur, ci i-a pus pe alţii, ca Marian Oprisan, să justifice nevoia amnistiei şi graţierii cu eternele justificări: protocoale, abuzuri, condamnaţi nevinovaţi etc.

Klaus Iohannis are de acum datoria să meargă la fiecare şedinţă de guvern, exact aşa cum i-au cerut cei de la USR, şi măcar să oblige guvernul să justifice unde ar fi urgenţa legiferării în penal prin ordonanţă.

De ce arde? De ce nu mai suportă partidul aflat la guvernare mecanismele democratice, adică legiferare prin Parlament, contestare la CCR şi tot ce presupune un mecanism sănătos de verificare şi control?

Dacă vom sta rugându-ne în pumni ca premierul Dăncilă să reziste presiunilor infernale la care va fi supusă în mod previzibil, în următoarele două săptămâni, va fi prea puţin. Dacă vom spera ca în MOF o să apară un OUG doar cu modificările anunţate luni seară, iarăşi va fi mult prea riscant şi periculos.

Dacă nimeni nu va face nimic aşteptând, ca de obicei, să pice Guvernul Dăncilă în Parlament (slabe speranţe), să ne salveze americanii sau UE, să facă alţii ceva pentru noi, atunci nu avem voie să ne plângem când ni se va spune că am devenit, oficial, o naţie de hoţi”, a scris Tăpălagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri