Caută
Close this search box.

Donald Trump: Singura problemă a economiei americane este Banca Centrală

donald trump

Preşedintele Donald Trump a acuzat luni Banca Centrală a SUA (Federal Reserve – Fed) că ea este ”singura problemă a economiei” americane, reacţie survenită la câteva zile după ce această instituţie a ridicat rata dobânzii de referinţă şi a revizuit în scădere previziunile de creştere economică pentru anii 2018 şi 2019, transmite AFP.

”Singura problemă a economiei noastre este Fed. Ei nu au simţul pieţei, nu prea înţeleg războaiele comerciale”, a scris Trump pe Twitter, comparând Banca Centrală americană cu ”un jucător puternic de golf care nu poate băga mingea în gaură pentru că îi lipseşte precizia”.

Săptămâna trecută, Trump i-a cerut preşedintelui Fed, Jerome Powell, să nu crească rata directoare a dobânzii, estimând că aceasta ar fi o decizie greşită. Dar Powell nu a ţinut cont de solicitarea liderului de la Casa Albă.

CNN şi Bloomberg au relatat în weekend că, după această decizie, Trump ar intenţiona să-l demită pe Powell, deşi chiar el l-a ales în funcţia pe care o ocupă în prezent. Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a dezminţit însă că preşedintele ar avea o asemenea intenţie.

Citește și: Indonezia. Bilanţul oficial după tsunami a ajuns la 281 de morţi

Un răspuns

  1. „Mai draga”, „singura problema de astazi” a fost „singura problema dintotdeauna” a SUA. Macar pentru crearea „rezervei fractionare” dar din care tu, domnule Trump, indirect, ai putut beneficia de surse de finantare care ti-au oferit posibilitatea (minora de altfel) de ati cladi imperiul financiar.
    La „bune” ai acceptat, la „rau” il denunti. Intr-adevar, denuntul de astazi este unul al Presedintelui.
    Iar schimbarea lui Powel (la schimbat pe Mattis) e o problema de ore/zile. Ce mai e o sampanie, o desfacem si strigam „traiasca matusa Elisabeta”, dar intradevar, poate fara acest festivism arivist, doar noi, adica „toti oamenii presedintelui”.
    Democratii au semnat deja petitii, plangeri, au „legiferat” in „guvernul paralel” si au obtinut deja „hotarari judecatoresti definitive” referitoare la „raptul politic” care va distruge SUA in cel mai misogin mod (eliminand feminismul) si creand conditiile reaparitiei „cultului falic”, vor aparea totemuri ca pe Insula Pstelui „masii`” a acestui individ creat de o „societate decadenta” si care nu se mai afla la originea gandirii filozofice actuale americane, mult mai apropiata de cea a lui Kennedy sau Mao.
    Dragi „democrati”, hartia suporta orice, mai ales cea igienica, taceti din gura, taceti din articole „scrise”, „taceti” din actiunile voastre nefaste pentru tari sau indivizi precum Trump, Putin, Erdogan, Rohani, Johannis, Al-Assad sau vorbiti in „soapte” de de parau domol, pana la viitorul scrutin.
    Voi „democratii” aveti in SUA aceeasi problema pe care o avem si noi cu partidele (altele decat PSD) in Romania. Adica nu aveti lideri (normal ca puteti promova la presedentie si un vietnamez si un costarican) dar trebuie sa le mai promovati si ambasadele si muzica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri