Magistrații Curții de Apel București trimit înapoi la Alba Iulia dosarul privind cererea lui Augustin Lazăr de revocare a procedurii de suspendare din funcție declanșată de ministrul Justiției, scrie Mediafax.

De asemenea, magistrații au decis și sesizarea Înaltei Curți de Casație, privind conflictul de competență. În același timp, va fi sesizată Curtea Constituțională, care să decidă dacă Lazăr poate fi citat ca persoană fizică sau în calitate de procuror general.

Curtea de Apel București a admis excepția necompetenței teritoriale și a decis să returneze Curții de Apel Alba Iulia acest dosar.

„Sesizeaza Curtea Constituțională cu exceptia de neconstituționalitate a art.10, alin.3 din Legea nr.554/2004, în măsura în care se interpretează ca persoana fizică ce ocupă o funcție sau o demnitate publica nu poate fi titulara unei acțiuni in contencios administrativ intemeiate art.1 si 8, respectiv pe art.10, alin.3, teza I din Legea nr.554/2004. Admite exceptia necompetentei teritoriale. Declina competenta de judecare a cauzei in favoarea Curții de Apel Alba Iulia. Constata ivit conflictul negativ de competența. Sesizează Inalta Curte de Casatie si Justiție – sectia de contencios administrativ si fiscal în vederea solutionarii conflictului”, este decizia Curții de Apel București.

Decizia este definitivă.

Tudorel Toader a anunţat în 24 octombrie declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei a enumerat 20 de puncte privind activitatea procurorului general, între care probleme grave de comportament şi comunicare publică, probleme grave de management, lipsa organizării eficiente şi a asumării responsabilităţii, discursuri eminamente politice şi acuzaţii la adresa autorităţilor statului, contestarea deciziilor Curţii Constituţionale, modul de desfăşurare a anchetei privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

Președintele Klaus Iohannis spunea că propunerea ministrului Justiției de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr este o eroare și lăuda din nou prestația acestuia.

„Despre activitatea domnului procuror general am mai spus – este un procuror general care își face treaba foarte bine, iar această propunere de revocare mi s-a părut și mi se pare în continuare o eroare. Așadar, puteți trage singuri concluziile la ce va urma în această chestiune”, declara președintele.

Citește și: Cumplit! Fotbalist de lot național, mort la doar 24 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =