Caută
Close this search box.

Dragnea dictează o decizie guvernamentală ce ar putea duce la falimente

energie

Dragnea a dictat la Consiliul Naţional al PSD, iar efectele se văd în economie în curând. Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), care reunește firme cu capital românesc și străin, precum Transelectrica, Electrica, E.ON, ENGIE, Enel sau CEZ, a reacționat dur față de posibilitatea introducerii din 2019 a unui impozit pe cifra de afaceri.

”Dacă aceste informații s-ar materializa, consecințele ar fi devastatoare, nu numai pentru sectorul energetic, ci și pentru întreaga economie românească și pentru români. De asemenea, este de așteptat să apară numeroase falimente și nici o companie să nu fie în măsură să își asume rolul de furnizor de ultimă instanță”, arată organizația.

Liviu Dragnea, șeful PSD, a dat duminică indicații Guvernului, legate de taxarea companiilor din energie, spunând că ”eu cred că Guvernul condus de doamna Viorica Dăncilă nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament şi de aici de la tribuna Consiliului Naţional vă cer să interveniţi de urgenţă.

Adică în ceea ce am vorbit despre domeniile pe care le-am amintit până acum, în energie, în gaze, în justiţie. La jocurile de noroc de exemplu acum este impozit pe profit. Foarte bună măsură, dar ei nu au profit. Uitaţi-vă la cifra de afaceri totuşi! (…)

Şi cu companiile de telefonie mobilă, toţi vorbim la telefon, spre satisfacţia securiştilor. Dar poate ar fi bine când discutăm despre taxele pe care trebuie să le plătească, să plătească aşa cum trebuie în România”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri