Caută
Close this search box.

Dragnea, marţi, ceasul rău sau ceasul bun? ÎCCJ va organiza noua tragere la sorţi a completurilor de cinci

dragnea

Liviu Dragnea are emoţii. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va organiza marţi, 11 decembrie, noua tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători, aşa cum a cerut Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia vine după ce Secţia pentru Judecători a CSM a transmis recomandarea ca ÎCCJ să organizeze de îndată o nouă tragere la sorţi a completurilor de 5 judecători, cu menţiunea că de această dată aceste completuri vor fi în număr total de şase, trei în civil, trei în penal. Toate dosarele vor fi repartizate noilor completuri.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) recomandă înfiinţarea unui număr optim de şase completuri de 5 judecători, respectiv cel puţin trei completuri în materie penală şi trei completuri în alte materii decât cea penală. În momentul de faţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt în total patru completuri de 5 judecători, două în civil şi două în penal.

După ce Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie comunică Secţiei pentru judecători CSM numărul de completuri de 5 judecători, judecătorii care vor face parte din aceste completuri sunt desemnaţi, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică, de preşedintele sau, în lipsa acestuia, de unul dintre cei doi vicepreşedinţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în cadrul unei proceduri neutre, publice şi transparente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri