Ministerul Fondurilor Europene, condus de Rovana Plumb, se va muta cu chirie într-o clădire deținută de consorțiul de firme BASP PROPERTY SRL și BASP IDEAL SRL, asociere care a câștigat o licitație publică.

Firma BASP IDEAL SRL a fost fondată în 2006 de Dragoș Dobrescu, un controversat afacerist, membru al celebrului Grup de la Monaco – o comunitate informală de oameni de afaceri și politicieni cuplați la contracte publice, indiferent de culoarea guvernării. Ea este controlată acum de Petre Băjenaru, și el un discret afacerist implicat în proiecte imobiliare.

Consorțiul din care face parte și firma fondată de Dragoș Dobrescu a câștigat licitația cu un preț de 22 de euro lunar / metrul pătrat, plus mentenanță de 4 euro lunar/mp, potrivit unui răspuns al Ministerului Fondurilor Europene.

Licitația pentru închirierea unui nou sediu a fost lansată de Ministerul Fondurilor Europene pe 2 octombrie, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 23 octombrie. Ministerul cerea un contract de închiriere pentru 5 ani, valoarea maximă alocată fiind de 8,9 milioane de euro pe durata întregului contract.

La licitație a participat consorțiul de firme fondat de Dragoș Dobrescu, precum și compania GLOBALWORTH ASSET MANAGERS SRL, deținută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, cu un cost lunar de 23 euro/ mp, plus costurile de mentenanță de 4 euro/ mp lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 8 =