Șapte constănțeni sunt cercetați pentru contrabandă de droguri și țigări după ce polițiștii de frontieră, care i-au urmărit timp de două săptămâni, au descins la domiciliile suspecților, confiscând peste 2 kilograme de marijuana, mii de pachete de țigări, două arme, sume de bani. Dosarul este coordonat de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
În urma informațiilor obținute, în urmă cu două săptămâni, de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, s-a stabilit că mai multe persoane din judeţul Constanţa au ca principală preocupare contrabanda cu ţigări, sens în care suspecții au fost supravegheați îndeaproape. Ieri, s-a trecut la acțiune. Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul Judecătoriei Constanţa, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară la mai multe imobile din județ, în vederea identificării unor cantități de țigarete provenite din contrabandă.
Au fost descoperite astfel peste 3100 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare estimată de 31.00 lei, dar și peste 2.200 grame substanţe susceptibile a fi cannabis, marijuana şi alţi precursori vegetali. Au mai fost confiscate un autoturism, evaluat la 10.000 lei, două pistoale cu gaz, 11 cartușe cu gaz, articole electronice şi diferite sume de bani. Toate mărfurile au fost indisponibilizate. Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani, au fost aduse la sediul Gărzii de Coastă Constanța.
Ancheta este în curs de desfășurare. Suspecții sunt cercetați pentru săvârșirea infractiunii de contrabandă. Cu privire la substanțele vegetale descoperite, competența va fi declinată conform legii către DIICOT- Serviciul Teritorial Constanța, iar cu privire la armele și muniția descoperite, urmărirea penală se va extinde în urma expertizării acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =