Caută
Close this search box.

Ecaterina Andronescu nu e de acord ca doctoratele vechi să nu mai fie verificate

ecaterina andronescu

Forul care verifică acuzațiile de plagiat în tezele de doctorat se întrunește azi, în prima ședință după ce conducerea sa a propus Ministerului Educației amnistie pe plagiatele vechi.

Contactată de Edupedu.ro, Ecaterina Andronescu, ministru al Educației, a declarat:

“Eu, personal, o să le spun că nu sunt de acord” ca doctoratele vechi să nu mai fie verificate de plagiat.

“Consiliul General CNATDCU are autonomie și membrii săi iau deciziile așa cum hotărăsc ei. Dar eu voi merge mâine dimineață (n.n.: azi dimineaţă) la Consiliu și, dacă această problemă se va ridica, voi spune că nu sunt de acord”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației.

“Atât de multă discuție s-a făcut în jurul acestor teze, încât interesul meu, ca ministru al Educației și nu numai, a fost ca tezele să fie ferite de orice fel de suspiciune.

Ca urmare, dacă apare o suspiciune, trebuie să o clarificăm în beneficiul sistemului de învățământ”, a cotinuat Ecaterina Andronescu.

Aceasta a anunțat că ședința de azi a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va fi condusă de președintele Academiei, Ioan Aurel Pop.

“M-am bucurat că domnul peședinte al Academiei, Ioan Aurel Pop, a acceptat să prezideze această ședință. De câte ori am fost la Ministerul Educației, această cutumă a fost respectată: președintele Academiei este presedintele CNATDCU. A acceptat să prezideze ședința de mâine (n.r.: azi)”, a afirmat Andronescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri