Ecaterina Andronescu a declarat joi, la o emisiune televizată, că se va schimba modul în care vor fi stabilite editurile care vor tipări manualele şcolare, urmând ca primul pas să fie verificarea conţinutului şi ulterior comandarea tipăririi.

„La manuale încercăm puţin să creştem calitatea manualului şi de aceea evaluarea şi achiziţia de manual o să fie uşor schimbată faţă de anii trecuţi.

În ce sens? În sensul că autorii de manuale or să scrie manuale şi le vor prezenta pentru evaluare. Facem evaluarea strict pe conţinut, pe calitate, pe respectarea programei, pe modul în care manualul este adecvat vârstei, pe modul în care conţinutul ştiinţific este corect, să nu mai punem Turnu Măgurele la Turnu Severin şi aşa mai departe. Deci pe elementele de conţinut şi de corectitudine ştiinţifică.

Primele trei manuale care au cel mai mare punctaj vor fi declarate câştigătoare şi se va trece în a doua etapă, la stabilirea preţului de achiziţie”, a declarat Andronescu, la România TV.

Ministrul a explicat, potrivit Agerpres, că vor fi impuse şi termene, iar dacă editurile nu le vor respecta, comenzile vor fi preluate de Editura Didactică.

„Încercăm să facem achiziţia de manuale în două etape, să finalizăm pe calitate, pe conţinut şi apoi să nu amestecăm una cu alta. Vrem ca în situaţia în care nu se respectă termene, o să precizăm în metodologia pe care o vom lansa zilele acestea în dezbatere publică, cel care a angajat finalizarea unui material pierde licitaţia şi sigur că avem soluţia aceasta ca Editura Didactică să preia şi să ajungă manualul la timp în sala de clasă pe băncile elevilor şi pe catedra profesorilor”, a mai spus Andronescu.

61 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =