Caută
Close this search box.

Egipt: După atentatul de la Gizeh, ”40 de terorişti”, uciși de forțele de ordine

Forţele de securitate egiptene au ucis, sâmbătă, ”40 de terorişti” în mai multe operaţiuni desfăşurate pe teritoriul ţării, la o zi după un atentat împotriva unui autocar cu turişti vietnamezi, în apropierea piramidelor de la Gizeh, a comunicat Ministerul de Interne, potrivit AFP.

Trei operaţiuni separate au fost întreprinse în Sinaiul de Nord şi la Gizeh, unde au fost ucişi 10 şi, respectiv, 30 de jihadişti.

”Ei plănuiau o serie de agresiuni împotriva sectorului turistic, a lăcaşelor de cult creştine şi a forţelor de securitate”, arată comunicatul, citat de Agerpres. 

Trei turişti vietnamezi au fost ucişi vineri în explozia unei bombe artizanale la trecerea autocarului lor în apropierea piramidelor de la Gizeh, în sud-estul capitalei Cairo. Ghidul egiptean, rănit în atac, a decedat ulterior.

Ministerul de Interne nu a făcut o legătură directă între operaţiunile forţelor de securitate şi atacul de vineri, care nu a fost revendicat. O sursă de securitate a precizat că raidurile au fost întreprinse sâmbătă dimineaţa ”devreme”, aşadar după atentat.

Acesta a fost primul care a vizat turişti după iulie 2017.

Turismul, o sursă principală de venit pentru economia egipteană, a dat semne de revitalizare în ultimele luni, după ce a fost puternic afectat de instabilitatea politică şi de atacurile grupărilor extremiste, printre care Statul Islamic, după revolta populară din ianuarie 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri