Caută
Close this search box.

EMOTIONANT. Cea mai frumoasă scrisoare către Moș Crăciun este a unui copil din Botoșani

Toate scrisorile către Moș Crăciun sunt speciale, sunt emoționante și poartă în ele dorințe dintre cele mai surprinzătoare. Dincolo de inocență și de frumusețea fiecărui cuvânt scris, copiii așază pe hârtie un strop din miracolul Nașterii, din bucuria sărbătorii. 

Anul acesta, una dintre scrisorile către Moș Crăciun a atras în mod special atenția. Și nu doar pentru că George nu îi cere nimic Moșului. Cuvintele lui George sunt emoționante pentru că ne aduc aminte de ceea ce este mai important decât orice altceva: oamenii pe care îi avem alături. „Îți scriam că vreau ca cei din jurul meu să fie sănătoși și să nu mă părăsească. Știi și tu că mi-era mai teamă că-i ia cineva de lângă mine decât să-mi răspunzi că nu am fost cuminte și nu merit să-mi primesc cadourile”, scrie George în mica lui scrisoare.

Să nu vă imaginați că lui George nu îi lipsește nimic. Dimpotrivă! Însă tocmai problemele vieții, lipsurile și problemele de sănătate ale celor dragi l-au determinat să scrie astfel. Dar George este și rămâne un copil. Iar Moșul știe că și George, ca fiecare copil din lume, se va bucura de fiecare dar oferit din inimă.

Cu acordului Moșului, vă aducem sub privire scrisoarea pe care un copil din Botoșani, George, a scris-o sperând din suflet că lumea în care trăiește poate fi mai bună decât a fost.

„Dragă Moșule,
Cred că îți amintești că sunt George-Viorel din clasa a VIII-a. A trecut multă vreme de când îți scriam în fiecare an și așezam câte-o scrisoare pe fereastră. Plicul îl găseam desfăcut, iar hârtia din interiorul lui era veșnic împăturită stângaci și așezată la loc. N-am înțeles cum de nu o luai de acolo, dar totuși știai de fiecare dată ce îmi doresc. Poate pentru c-ai vrut dintotdeauana ca peste ani să-mi aduc aminte.
Iarna asta am luat teancurile de scrisori și le-am citit. Ți-am cerut pe rând mai multe, mașinuțe, ursuleți de pluș, cărți cu eroi din basme și fel de fel de hăinuțe. Pe lângă asta îți scriam că vreau ca cei din jurul meu să fie sănătoși și să nu mă părăsească. Știi și tu că mi-era mai teamă că-i ia cineva de lângă mine decât să-mi răspunzi că nu am fost cuminte și nu merit să-mi primesc cadourile.
Moșule, anul ăsta de Crăciun nu-ți cer nimic, ceea ce crezi că merit sunt sigur că tu îmi vei aduce. Și nu îți scriu nici măcar pentru tradiție ci ca să îți mulțumesc pentru zâmbetele de peste an, pentru că sunt sănătos, pentru curajul de a nu renunța la visuri și oameni importanți.
În seara de Crăciun am să privesc cerul și știu că am să te văd zâmbind și ai să-mi faci cu ochiul. Atunci voi ști, Moșule, că dorința mi-a fost ascultată.
Pesemne c-am fost tare cuminte dacă m-ai răsfățat nu doar de Crăciun, ci în fiecare zi.
Cu drag, George!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri