Caută
Close this search box.

Eugen Teodorovici anunţă taxa pe „lăcomia băncilor”, în funcţie de ROBOR

psd

Eugen Teodorovici a anunțat că băncile vor fi taxate diferențiat, în funcție de ROBOR. Cu cât acest indice este mai mare, cu atât mai mari vor fi taxele.

Teodorovici a făcut și precizări despre fondul de investiții de 10 miliarde de euro și despre scăderea taxelor în domeniul construcțiilor. De asemenea, a anunțat o creștere a punctului de pensie.

Acestea sunt câteva dintre măsurile din domeniul fiscal bugetar prevăzute pentru 2019.

Anunțul privind taxa pe bănci vine la două zile după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac la adresa băncilor.

Ministrul Teodorovici a spus astăzi că este vorba despre o măsură „care să protejeze românul”.

„Știm că profitul este printre cele mai mari la nivel european, știm nivelul creditelor neperformate, care se vând la firme din grup. Aud că băncile sunt parteneri loiali în economie. Eu știu că ambii parteneri trebuie să câștige”, a spus ministrul.

„Știm foarte bine, diferența dintre dobânda la depozite și la credite reprezintă pentru bănci un profit. Putem și noi, ca Guvern, să aplicăm niște măsuri”, a continuat el.

Astfel, taxa este 0 dacă nivelul mediu al ROBOR la 3 şi 6 luni rămâne la 1,5% sau mai mic. Taxa va fi 0,2%, dacă media nivelului ROBOR la 3 şi 6 luni este cuprinsă între 1,5 şi 2% şi creşte la 0,4%, dacă media ROBOR este între 2 – 2,5%, inclusiv.

Taxa creşte la 0,6% dacă media ROBOR este între 2,5 – 3% şi la 0,9%, dacă Robor este între 3 – 3,5%. Dacă media trimestrială ROBOR depăşeşte cu peste 2 puncte procentuale pragul de referinţă, taxa de 0,9 % creşte progresiv cu câte 0,3 puncte procentuale la fiecare depăşire de 0,5 puncte procentual, potirivit digi24.

„În funcție de lăcomia băncilor, vom vedea impactul acestei măsuri”, a adăugat Eugen Teodorovici.

Un răspuns

  1. Sa fie, sa vedem si noi, ce ne-ar mai putea oferi acest Infern modern.
    Cu „rigor mortis” anuntat din vremea lui Nastase si instalat din vremea lui Basescu, noi suntem reci, abia clipind si incercam sa ne scadem temperatura si sa ne reducem bataile inimii pentru ca „avem o cauza”, unica, inaltatoare, suprema, doar ea ne ajuta in sideralul opus acestei permanente si, deja agasante „incalziri globale”, ce prostie.
    Cum spunea Demiurg „Traind in lumea voastra stramta, Norocul va petrece, Ci eu, in lumea mea ma simt Nemuritor si rece”, adica „fresh”, ca o Coca Cola brumata, Doamne, ce viata.
    Cand voi reusi, prin secolul 22 sa ridic cu un milimetru degetul mic de la mana dreapta „in sus”, sa stiti, domnilor din marile „petreceri bancare”, si ce mai petreceri, ca eu, deponentul Florea as dori sa inger (cel mai aproape la sfarsitul secolului 23 un cubulet de 0,001 metri cubi de gheata de ghetar impregnat vodca Finlandia), sper sa mai am credit.
    Stiu ca important este sa mentin contul „viu”, chiar daca sunt deja mort.
    Caci sistemul bancar inseamna atat viata (cu cat mai scurta si eficienta, cu ata mai bine) dar si in vremea de dupa, adica in Limb, in asteptarea deciziei, un suc, o maslina (e scump si pot trece decenii pamantene), iata, la fel se fac banii si „dincolo”, prin banca Barclay, filiala Styx, nu uitata Hong-Kong.
    Vine si regina, mai are 2 ani intregi, abia astept, ca ne aduce scrisorile si pantofii ei, cimpoaie si diferite chestii uscate sau confiate. Ma mir de atata abundenta.
    Si asta doar pentru ca sistemul bancar exista oriunde in universul vizibil dar si in energia vizibila, responsabila si de tronul Sfantului Petru, ca masa.
    Nu inteleg, de ce aceasta entitate suprema adica sistemul bancar controleaza si reprezinta doar 4-5-6% din masa vizibila a deponentilor Universului,
    Si restul, masa si energia intunecata, la care banca depun? Sigur nu e JP Morgan fiiddca ei sunt o banca „la buna vedere” si cred ca sunt tot rusii.
    Si, de fapt nu e nici Teodorovici (eu am incredere in Andreea Marin) si ROBOR-ul lor e „de negru” si (ma fastacesc) „si-mi spune, nu`s ce-mi spne si`as vrea si nu`s ce-as vrea”, Doamne.
    Mai bine ramanem cu ale noastre, mai proaste, mai tarfe, mai hoate dar macar le vedem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri