Caută
Close this search box.

Excentricul Elon Musk revine: Propune un tunel pentru a revoluționa traficul urban

Elon Musk a luat o pauză de la mașinile electrice futuriste și de la călătoriile private în spațiu pentru a dezvălui un tunel cu costuri reduse, pe care îl vede ca pe un zeu pentru traficul urban, informează AFP.

Miliardarul din spatele Tesla și SpaceX, marți seara, a pus accentul pe un tunel de 1,8 kilometri creat de Compania Boring pentru aproximativ 10 milioane de dolari. Tunelul eșantion face parte din viziunea lui Musk de a avea o rețea subterană în care autovehiculele, de preferință Tesla, vor fi coborâte de ascensoare și apoi propulsate pe piste cu viteze de până la 241 km / h. „Singura modalitate de a rezolva acest lucru este de a merge 3D, pentru ca sistemul de transport să se potrivească locuințelor”, a spus Musk pentru rezolvarea problemei congestionării traficului în zonele urbane. „Este relativ simplu, nu este nevoie de Premiul Nobel”.

O intrare la un tunel eșantion a fost prezentată publicului pentru prima dată în apropiere de Los Angeles, ca etapă inițială a proiectului lui Musk de a revoluționa traficul urban zburând de-a lungul străzilor aglomerate.

Musk a înființat compania Boring acum doi ani ca un efort auto-finanțat și lateral muncii sale la Tesla și SpaceX. Echipamentele special proiectate preiau tuneluri suficient de largi pentru a găzdui o mașină pe o pistă. Rețeaua prevăzută este o rețea extinsă de tuneluri și lifturi capabile să treacă peste 4.000 de autoturisme pe oră. „Cele mai adânci mine sunt mai adânci decât cele mai înalte clădiri”, a spus Musk. „Revelația profundă este foarte simplă: este abilitatea de a transforma o mașină normală într-un vehicul pasiv stabil prin adăugarea roților de urmărire desfășurate, stabilizând roțile, astfel încât să poată călători la viteză mare printr-un tunel mic”.

Tunelurile vor fi în cele din urmă deschise tuturor vehiculelor electrice compatibile dar Boring utilizează în prezent în tub doar mașini Tesla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri