Caută
Close this search box.

Exclusiv. Gheorghe Tadici, antrenorul care a adus-o pe Cristina Neagu, la 18 ani, în echipa națională: ”E Simona Halep a handbalului!”

Considerat unul din cei mai valoroși tehnicieni ai handbalului mondial, Gheorghe Tadici (66 de ani) este omul care a adus-o la echipa națională pe actuala jucătoare nr.1 a lumii, Cristina Neagu (30 de ani), pe când aceasta avea numai 18 ani, juca la Brașov și nu era nici pe departe în centrul atenției generale, cum se întâmplă acum.

Gheorghe Tadici a condus în repetate rânduri naționala feminină de handbal a României, cu care a obținut cea mai bună performanță a acesteia din ultimii 45 de ani: locul 2 și medaliile de argint la Campionatul Mondial din 2005, Rusia. Tot Tadici a mai cucerit trei cupe europene, precum și numeroase titluri naționale, cupe și Supercupe ale României cu echipele HC (Silcotub) Zalău și Oltchim Rm.Vâlcea. După formidabila victorie a naționalei României asupra Norvegiei, 31-23, Gheorghe Tadici ne-a spus în exclusivitate: ”Cristina este la apogeul carierei, dar, atenție, un apogeu care va mai dura. Adolescenta de 18 ani pe care am adus-o în 2006 la echipa națională a crescut și a devenit cea mai valoroasă jucătoare a lumii și, iată, golgeter-ul all-time al Campionatelor Europene. Ea are acum chiar toate atuurile necesare, experiență, determinare, forță, maturitate și luciditate. Nu se buccură exagerat la un succes, dar nici nu disperă la eșecuri. Se adună și se reface imediat, a văzut cam de toate în handbal, după ce a jucat la 10-12 Mondiale și Europene, la Jocurile Olimpice, dar și în finală de Liga Campionilor. Cristina Neagu trage după ea și motivează întreaga echipă, iar când mai are și suport de la jucătoare precum Buceschi, Pintea sau Vizitiu, atunci este posibil chiar orice. Putem câștiga totul, dar putem să și pierdem totul, dacă nu gestionăm la fel ca în meciul cu Norvegia și celelalte partide. Dacă vreți o comparație în stil gazetăresc, este o Simona Halep a handbalului, nicimic nu îi mia stă în cale când se dezlănțuie. Dar, atenție mare: Simona joacă și câștigă singură, pe când Cristina, oricât de valoroasă ar fi – și ESTE – , nici nu joacă și nici nu poate câștiga singură!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri