Caută
Close this search box.

Explozie de gaze într-un bloc din Rusia: 3 morți și alte 79 de persoane au fost date dispărute

Trei persoane au fost ucise și alte 79 au fost date dispărute luni după ce o explozie de gaze a zguduit o clădire rezidențială din Rusia, lăsând sute de persoane fără acoperiș în ajunul Anului Nou, informează AFP.

O întreagă secțiune a clădirii rezidențiale de 12 etaje s-a prăbușit când o explozie de gaze a distrus clădirea din orașul industrial Magnitogorsk, la aproximativ 1.700 de kilometri est de Moscova, în munții Ural. „Trei persoane au fost scoase în viață din moloz și trei sunt moarte”, a declarat Boris Dubrovsky, guvernator al regiunii Chelyabinsk. Oficialii au declarat că soarta a 79 de persoane este neclară, poliția muncind pentru a le localiza.

Posturile naționale de televiziune difuzează morminte de beton distruse în timp ce sute de lucrători de salvare au pieptănat resturile în temperaturi de minus 18 grade Celsius. În semn de gravitate a situației, președintele Vladimir Putin a ordonat ministrului de urgență Evgheni Zinichev și ministrului sănătății Veronika Skvortsova să călătorească la Magnitogorsk pentru a supraveghea personal operațiunea de salvare.

Blocul din epoca sovietică a fost construit în 1973 și avea în jur de 1.100 de locuitori. Locuitorii au fost evacuați. Un total de 110 de persoane au fost înregistrate ca rezidenți ai secției afectate a clădirii, au declarat autoritățile regionale. Șaisprezece dintre aceștia au fost evacuați și alte 15 nu au fost acasă la momentul exploziei.

Exploziile de gaze cu efect de seră sunt relativ frecvente în Rusia, unde o mare parte a infrastructurii datează din epoca sovietică, iar cerințele de siguranță sunt adesea ignorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri