Caută
Close this search box.

Explozie într-un laborator universitar din China: Trei studenți au fost uciși

Trei studenți au fost uciși în urma unei explozii dintr-un laborator de la o universitate din Beijing, a declarat oficiul de pompieri al orașului, informează AFP.

„A avut loc o explozie în laborator în timpul unui experiment de cercetare științifică privind tratarea apelor reziduale în Laboratorul de Ingineria Mediului”, a declarat Departamentul de Pompieri din Beijing. „Accidentul a provocat moartea a trei studenți”, a adăugat în declarația publicată pe contul său de pe rețelele de socializare.

Incidentul s-a produs după ora 9:30, ora locală (01:30 GMT) la Universitatea Jiaotong din partea de vest a orașului Beijing. Aproximativ 30 de motoare de incendiu au fost trimise la scena exploziei și după aproape o oră pompierii au reșit să țină focul sub control. Autoritățile locale au lansat o investigație asupra cauzei incidentului.

Într-un video postat de cotidianul „People’s Daily” se văd resturile geamurilor împrăștiate și clădiri înnegrite în jurul unei curți, cu copaci și pământ acoperite cu spumă de stingere a incendiilor. Imaginile de pe rețelele de socializare arată fumul negru ce se ridică din clădirile joase pe măsură ce pompierii s-au luptat pentru a controla focul. Studenții puteau fi văzuți purtând măști de față și plângându-se de un miros acrid.

Accidentele industriale sunt frecvente în China, unde reglementările de siguranță sunt adesea prost aplicate. Luna trecută, o scurgere de gaz a provocat explozia unui camion care transporta produse chimice combustibile în apropierea intrării într-o fabrică chimică din nordul Chinei, la Zhangjiakou, omorând 23 și rănind alte 22 de persoane. În luna iulie, o explozie la o fabrică chimică din sud-vestul provinciei Sichuan a lăsat 19 morți și 12 răniți. Compania a întreprins o construcție ilegală care nu a trecut verificările de siguranță, potrivit autorităților locale. Dar unul dintre cele mai grave accidente a avut loc în 2015, când o explozie chimică uriașă dintr-un depozit de containere au ucis cel puțin 165 de persoane în orașul Tianjin. Acesta a provocat daune de peste 1 miliard de dolari și a provocat o furie larg răspândită în fața unei lipse de transparență percepută în legătură cu cauzele accidentului și impactul său asupra mediului. O anchetă guvernamentală a recomandat în cele din urmă ca 123 de persoane să fie pedepsite. Primarul orașului Tianjin la momentul accidentului fusese condamnat la 12 ani de închisoare în septembrie pentru luare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri