Caută
Close this search box.

Fostul avocat a lui Trump a primit trei ani de închisoare

michael cohen

Fostul avocat al lui Donald Trump și-a cerut scuze miercuri pentru că a ascuns „faptele murdare” ale fostului său șef, fiind condamnat la trei ani pentru mai multe infracțiuni, inclusiv mită care îl implică pe președintele american, informează AFP.

Pledând pentru clemență într-o sală de judecată din Manhattan, în fața judecătorului William H. Pauley al III-lea, Michael Cohen a spus că a fost rătăcit de admirația exagerată pentru Trump. Emotiv, Cohen, în vârstă de 52 de ani, un „reparator” fidel al echipei lui Trump, a declarat instanței că a acceptat responsabilitatea pentru infracțiunile sale personale și „cele care îl implică pe președintele Statelor Unite ale Americii”. Avocații lui Cohen au pledat împotriva închisorii după ce a recunoscut acuzațiile aduse de procurorii federali din New York de evaziune fiscală, furnizarea de declarații false către o bancă și contribuții la campania ilegală. Cohen a pledat, de asemenea, că a făcut declarații false Congresului – o acuzație care decurge din ancheta specială a consilierului Robert Mueller în legătură cu faptul dacă campania prezidențială a lui Trump din 2016 a colaborat cu Rusia pentru ca acesta să fie ales.

Dar Pauley a spus că Cohen – ca avocat – „ar fi trebuit să știe mai bine” și l-a condamnat la trei ani în închisoarea federală, ordonându-i să se predea în custodie până pe 6 martie. De asemenea, i s-a cerut să plătească 2 milioane de dolari pentru amenzi și restituire. „Fiecare dintre aceste crime, luate separat, justifică o pedeapsă considerabilă”, a spus Pauley, adăugând că Cohen a fost „motivat de lăcomie și ambiție personală”. „Un termen semnificativ de detenție este pe deplin justificat în acest caz foarte public pentru a trimite un mesaj”, a spus judecătorul.

Înainte de pronunțarea sentinței, Cohen s-a adresat instanței, spunând că devotamentul său față de Trump este cel care l-a determinat să aleagă „o cale întunericului în defavoarea luminii”. „Astăzi este ziua în care îmi dau libertatea înapoi”, a spus el. „Am trăit într-o încarcerare personală și mentală încă din ziua în care am acceptat oferta de a lucra pentru un mogul imobiliar a cărui afacere am admirat-o adânc”. „Acum îmi dau seama că este puțin de admirat”, a spus Cohen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri