Caută
Close this search box.

FOTO. Alexandra, campioana europeană aflată la începutul … viitorului

Este o fată puternică, frumoasă, inteligentă și foarte ambițioasă. Alexandra Rusu, campioană europeană de juniori și vicecampioană europeană de tineret cu barca de opt plus unu (8+), s-a născut chiar de Crăciun, pe 26 decembrie 1999, în comuna Vorona, sat Joldești, județul Botoșani.  Acum e componentă a lotului național de tineret, trăiește și se antrenează la Snagov și a împlinit 19 ani. Așadar, să-i spunem în aceste zile de Sărbătoare și La mulți ani senini, frumoși și plini de medalii și mari succese, Alexandra !

 

Magnificul sport al vâslelor și al ramelor l-a început la 13 ani, în 2012, fiind legitimată de Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, pentru ca în prezent să activeze la CSM București.

Pe plan intern, tânăra din Joldeștii Botoșanilor a fost și este multiplă medaliată în proba de dublu rame (2-), campioană națională de juniori și vicecampioană națională de tineret, alături de colega sa Monica Andron.

Dar consacrarea internațională a venit după patru ani de canotaj, când a obținut prima medalie de bronz la Campionatele Europene de juniori din 2016, la Trakai (Lituania), în proba ”regină”, opt plus unu (8+).

Anul următor, 2017 – an în care Alexandra a împlinit și vârsta majoratului, 18 ani – a fost cel mai bogat și mai plin de medalii internaționale. Aur, argint și bronz, toate cu aceeeași barcă de opt plus unu. Aur la Europenele de juniori de la Krefeld (Germania). Argint la Europenele de tineret de la Kruszwica (Polonia). Bronz la Mondialele de juniori, din nou la Trakai (Lituania). Și a fost doar începutul pentru cariera Alexandrei.

Anul 2018, în aceeași barcă de opt, s-a arătat ceva mai ”liniștit”, dar a fost doar … liniștea dinaintea furtunii, pentru că, suntem, siguri, abia acum vor veni marile performanțe. Un loc 7 la Campionatele Mondiale de tineret Under 23, de la Poznan (Polonia) și, mai apoi, foarte aproape de medalie, un loc 4 la Europenele de tineret de la Brest (Belarus), nu au făcut decât să pregătească terenul și ambițiile medaliile care vor veni în anii următori.

Cea mai mare pasiune a Alexandrei este, desigur, canotajul. Insistând, totuși, am aflat că  dincolo de canotaj – îi place să asculte muzică și să se relaxeze prin plimbare, în acele frumoase și atât de speciale momente în care suntem doar noi, cu noi înșine …

Felicitări pentru tot și, mai ales, mult succes în 2019 și mai departe , ALEXANDRA RUSU !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri